09-02

AmsterdamKoningsdag.nl stopt!...

Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan KoninginnedagAmsterdam.nl en later AmsterdamKoningsdag.nl. Maar naast... Lees meer »

Het Koningsdag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koningsdag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Nog één dag tropische hitte

Vanuit het zuiden wordt weer warme lucht aangevoerd en daardoor wordt het maandag weer tropisch warm. Maar voor 1 dag, want vanaf dinsdag zijn de temperaturen normaler voor de tijd van het jaar.

Vannacht trekken vanuit het zuiden buien over de westelijke helft. Daarbij is onweer niet uitgesloten. In het noorden koelt het af naar 13 graden, maar het zuiden gaat een zwoele nacht tegemoet met minima die niet lager worden dan een graad of 17.

Maandag trekt de regen naar het noorden weg en klaart het flink op. Met de zon en de zuidoostelijke wind loopt de temperatuur al snel op. Toch zijn er wel grote verschillen tussen de regio's: op de Wadden wordt het aangename 20 graden, langs de westkust een zomerse 25 graden, een tropische 30 graden in het midden van het land tot een zinderende 34 graden in Limburg! Vanaf het middaguur steekt langs de westkust een wind vanaf zee op en dat brengt meteen verkoeling. In de middag en avond neemt de kans op (pittige) onweersbuien toe met plaatselijk flink regen, hagel en soms windvlagen.

In de nacht van maandag op dinsdag trekt vanuit het westen regen over en die verdrijft de tropische hitte. De dagen daarna blijft het in het binnenland wel redelijk warm met maxima rond 21 graden. Langs de kust en in het noorden is het een stukje frisser. Op dinsdag is kans op een bui, verder is het droog met zonnige perioden.

Meerdaagse weersverwachting

Dinsdag 30 mei 2017 tot zaterdag 3 juni 2017
Na een warme maandag overgang naar een koeler weertype. Vanaf woensdag vrijwel droog en opnieuw oplopende temperaturen richting 25 graden. Zaterdag toenemende kans op neerslag.


Zondag 4 juni 2017 tot donderdag 8 juni 2017
Licht wisselvallig weer (dagelijks 40-50% kans op neerslag) met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

  diwodovrza
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)5298100-45
Neerslagkans (%)391-828
Neerslaghoeveelheid (mm)3.2 - 3----
Minimumtemperatuur (°C)15118915
Middagtemperatuur (°C)2118192326
WindrichtingWNWNZOZO
Windkracht (bft)43323


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koningsdag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op AmsterdamKoningsdag.nl.

Meer info