09-02

AmsterdamKoningsdag.nl stopt!...

Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan KoninginnedagAmsterdam.nl en later AmsterdamKoningsdag.nl. Maar naast... Lees meer »

Het Koningsdag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koningsdag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Eerste warme dag 2017

Het blijft de komende periode heel zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt donderdag en vrijdag zelfs ongewoon warm met op veel plaatsen wordt 20 graden of meer! Na het dipje van woensdag, komt de zon ook meer aan bod. De kans op een lentebuitje neemt richting het weekend wel weer toe.

Vannacht blijft het overwegend bewolkt en kan er weer wat regen of motregen vallen. De kans op regen is het grootst in het noorden. Door alle bewolking koelt het weinig af. De temperatuur daalt naar een graad of 10. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

Donderdag begint wat somber met soms lichte regen in het noorden en oosten. In de loop van de ochtend wordt het overal droog en klaart het vanuit het zuidwesten op. In het noordoosten breekt pas in de loop van de middag de zon door. Een zuidelijke wind voert warme lucht aan en dat is goed te merken! De temperatuur schiet omhoog naar 15 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg! De kans is groot dat het in De Bilt ruim 20 graden wordt en daarmee dus een officiële warme dag. De eerste van 2017!Ook vrijdag is het nog warm met maxima in het zuiden boven 20 graden. Aan het einde van de middag neemt de kans op buien toe. In het weekeinde is het licht wisselvallig. Er is een mix van wolken, zon en er kan een bui vallen. De temperatuur ligt rond 14 à 15 graden.

Meerdaagse weersverwachting

Donderdag 30 maart 2017 tot maandag 3 april 2017
Aanvankelijk maxima boven 20°C, maar regen en bewolking markeren zaterdag de overgang naar een periode met maxima die dalen naar 14/15°C. Na het weekeinde eerst droog, later weer kans op regen.


Dinsdag 4 april 2017 tot zaterdag 8 april 2017
In de loop van de periode neemt de kans op regen geleidelijk toe naar 70%. De maxima liggen aanvankelijk rond normaal, maar de kans op middagtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde neemt toe.

  vrzazomadi
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)-68-62-
Neerslagkans (%)444512523
Neerslaghoeveelheid (mm)1.1 - 13.4 - 3---
Minimumtemperatuur (°C)128865
Middagtemperatuur (°C)2116141412
WindrichtingZNNWNWN
Windkracht (bft)42323


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koningsdag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op AmsterdamKoningsdag.nl.

Meer info