09:00

AmsterdamKoningsdag.nl stopt!...

Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan KoninginnedagAmsterdam.nl en later AmsterdamKoningsdag.nl. Maar naast... Lees meer »

Het Koningsdag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koningsdag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Aanhoudend wisselvalliig

Voorlopig lijkt er geen einde te komen aan de wisselvalligheid. Elke dag valt regen en soms is kans op onweer, hagel of windstoten. De temperatuur is over het algemeen wel aan de hoge kant. Vanochtend is het in het binnenland nog droog. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen echter overal regenen. Met temperaturen rond 10 graden is het wel vrij zacht. De wind draait naar het zuiden en trekt verder aan.

Vanmiddag gaat het harder regenen. In de tweede helft van de middag trekken losse buien binnen met kans op onweer, hagel en zware windstoten. In het zuiden en zuidoosten zijn uitschieters rond 80 km/uur mogelijk. De temperatuur schommelt eerst nog rond 11 graden, maar zakt later op de middag iets. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vanavond en vannacht vallen er hoofdzakelijk in de kustprovincies nog enkele buien. Onweer en hagel zijn daarbij niet uitgesloten. De temperatuur zakt naar een graad of 4. De wind draait naar het zuidwesten en is aan de kust en op het IJsselmeer nog krachtig.

Morgen trekken in de loop van de dag opnieuw buien het land binnen. Plaatselijk kan daarbij hagel voorkomen. Ondanks de buien kan het af en toe even opklaren en dinsdagavond verdwijnen de buien. Met maximaal een graad of 6 is het minder zacht dan de afgelopen dagen. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig. In de middag gaat de wind tijdelijk uit het westen waaien.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en soms onstuimig weer. Vooral op donderdag kan het flink gaan waaien. Dan is er wel meer zon dan de rest van de week. De temperatuur gaat weer enkele graden omhoog en komt tegen het einde van de week uit op 11 tot 12 graden.

Meerdaagse weersverwachting

Dinsdag 28 februari 2017 tot zaterdag 4 maart 2017
Wisselvallig weertype met van tijd tot tijd regen. Vooral op donderdag vrij veel wind.


Zondag 5 maart 2017 tot donderdag 9 maart 2017
Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal. Later in de periode neemt de kans op droog weer toe, alsmede de onzekerheid in temperatuur.

  diwodovrza
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)000210
Neerslagkans (%)5875706756
Neerslaghoeveelheid (mm)5.3 - 58.7 - 85.9 - 57.9 - 77.3 - 7
Minimumtemperatuur (°C)45545
Middagtemperatuur (°C)779119
WindrichtingZWZWZWZWZW
Windkracht (bft)45444


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koningsdag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op AmsterdamKoningsdag.nl.

Meer info