09-02

AmsterdamKoningsdag.nl stopt!...

Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan KoninginnedagAmsterdam.nl en later AmsterdamKoningsdag.nl. Maar naast... Lees meer »

Het Koningsdag weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de grote feesten met Koningsdag, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Zie hieronder of het gezellig feesten wordt met een zonnetje of wordt het toch rondlopen met een paraplu?

Vandaag: Weekend met fraai nazomerweer

Vandaag trekt van west naar oost over het land een zwakke storing met veel bewolking en lokaal wat lichte regen. In het weekend kunnen we genieten van fraai nazomerweer met aangename temperaturen.

Vanochtend is het in het westen en later ook in het midden bewolkt en kan er een bui voorkomen. In het oosten is het de hele ochtend nog mooi weer met veel zonneschijn. Er waait slechts een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind. Eind van de ochtend is de temperatuur opgelopen naar een graad of 17.

Vanmiddag trekt de band met bewolking en lokaal een bui naar het oosten en in de loop van de middag zal juist in het westen de zon gaan schijnen. Het wordt 17 graden langs de kust en 20 graden in het oosten. De wind draait vanuit het westen naar het westen tot noordwesten en waait meest matig. Vanavond en vannacht volgen in het hele land opklaringen en kan zich hier en daar mist gaan vormen. Het koelt af naar 11 graden aan zee en een koude 3 graden lokaal landinwaarts. De westenwind neemt af en wordt zwak.

Morgen - na het verdwijnen van de eventueel aanwezige mist(banken) - kunnen we genieten van mooi nazomerweer met flinke zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 17 tot 19 graden en er staat slechts een zwakke tot matige wind die meestal uit het oosten zal waaien.

De dagen erna blijft het lekker nazomeren met zondag eerst wel op veel plaatsen mist die in de tweede helft van de ochtend zal verdwijnen. Daarna is het zonnig en droog en wordt het bij een zwakke oostenwind rond 20 graden. Begin volgende week zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur komt uit op 19 graden en waaien doet het nauwelijks.

Meerdaagse weersverwachting

Zaterdag 23 september 2017 tot woensdag 27 september 2017
Rustig weer met overdag perioden met zon, weinig wind en maximumtemperaturen rond 19°C. In de nacht van zaterdag op zondag kans op mist. De neerslagkans neemt aan het einde van de week geleidelijk toe.


Donderdag 28 september 2017 tot maandag 2 oktober 2017
Aanvankelijk nog temperaturen boven normaal, later geleidelijk toenemende kans op koeler en wisselvalliger weer.

  zazomadiwo
 Het weerHet weerHet weerHet weerHet weer
Zonneschijn (%)6070404030
Neerslagkans (%)1010101020
Neerslaghoeveelheid (mm)000 - 10 - 10
Minimumtemperatuur (°C)579109
Middagtemperatuur (°C)1819181818
WindrichtingVAROOOZ
Windkracht (bft)22322


Buienradar Amsterdam


Het weer in Amsterdam


Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door BuienRadar.nl en WeerOnline.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Koningsdag nieuws.

Meer informatie


Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze website, of op OK te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op AmsterdamKoningsdag.nl.

Meer info